Accesso
Skip Navigation Links > Kreu > Lajmet > Njoftim për Bursat 2020

Kategorite

Filtro:

Njoftim për Bursat 2020

Njoftim

 

Ne kuader te Vendimit te Keshillit te Ministrave nr 903 date 21.12.2016 "Per percaktimin e kritereve per perfitimin e bursave  nga fondi i   mbeshtetjes  studentore per studentet  e shkelqyer , studentet qe studiojne ne programe studimi ne fushat prioritare  dhe studentet ne nevoje " i ndryshuar,pika 8 , Bashkia Lushnje njofton:

Studentët  të regjistruar në programet e ciklit të parë të studimeve në programet e studimeve me karakter profesional dhe në programet e integruara të studimeve të ciklit të dytë në institucionet e arsimit të lartë publik dhe që u përkasin shtresave sociale në nevojë, u akordohen bursa kur ata plotësojnë kriteret për t'u konsideruar si studentë në nevojë

Studentë në nevojë konsiderohen:

a)     Studentet, familjet e te cileve trajtohen me ndihme ekonomike

b)    Bashkeshortet  qe kane femije  dhe jane ted y student , perfitojne secili burse financiare

c)     Studentet , persona me aftesi te kufizuara , te vertetuar nga Komisioni Mjekesor i Caktimit  te Aftesise per Pune , perfitues te pageses se aftesise se kufizuar

ç)Studentet qe i kane te dy prinderit me aftesi te kufizuara , te vertetuar nga Komisioni Mjekesor i Caktimit  te Aftesise per Pune , perfitues te pageses se aftesise se kufizuar

d)    Studentet qe i kane te dy prinderit pensioniste  ose njerin prind pensionist dhe prindi tjeter nuk jeton

dh) studentet, te tretet ne  radhen  e femijeve e lart , te cilet vijne  nga familje  me tre femije e me shume , nga te cilet dy te paret  jane student  ne institucionet  publike te arsimit te larte

e)     Studentet qe kane perfituar statusin e jetimit , deri ne moshen 25 vjec

ë)Studentet qe kane humbur kujdestarine prinderore me vendim gjykate te formes se prere  deri ne moshen 25 vjec

f) studentet qe jane identifikuar si viktima te trafikut  te qenieve njerezore dhe kane perfituar statusin ligjor per trajtim si viktima  te trafikut te qenieve njerezore , deri ne moshen 25 vjec

g) Studentët që jane fëmijë të punonjësve të Policisë së Shtetit, të Gardës së Republikës, të Shërbimit per Ceshtjet e Brendshme dhe Ankesat,   te Sherbimit te Mbrojtjes nga Zjarri dhe Shpetimi ,  të Forcave të Armatosura, të Shërbimit Informativ te  Shtetit dhe të Policisë së Burgjeve që kanë humbur jetën në krye dhe për shkak të detyrës.

"Studentet duhet te  aplikojne per burse , sipas  kritereve  te percaktuara ne kete vendim , me dokumentacionin  provues te plotesimit te kritereve  , ne momentin e  regjistrimit , prane  institucioneve publike  te arsimit  te larte ose ne momentin  qe plotesojne kriteret  sipas ketij vendimi" .

 

Faleminderit per mirekuptimin !

 

Eventet

<mars 2021>
HënMarMërEnjPreShtDie
22232425262728
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

Se shpejti


Buletini Informativ